Absolut perfektion

Det unika utseendet är slående. Robust och rättframt, men ändå ståtligt. Helt enkelt perfekt.
En nyfödd klassiker sprungen ur unika kvaliteter inom förarmiljö, säkerhet, bränsleeffektivitet och motoreffekt.

Luftriktarsystem

Tak- och sidoluftriktarna har fåtten ny design som gör dem mer flexibla än någonsin. Föraren kan enkelt justera takluftriktaren med hjälp av en vinsch vid gångbordet.

Förbättrad krockprestanda

Den nya hyttstommen, med möjlighet att välja till extra krockkuddar som skyddar vid vältolyckor, ger förbättrad krockprestanda och ett förbättrat skydd för dem som befinner sig i hytten.

Aerodynamik

Fronten, taket, sidorna och underredet – samtliga områden har analyserats, justerats och optimerats för att förbättra luftflödet och skapa lägsta tänkbara luftmotstånd.

Minimerade skarvar

Alla skarvar och vinklar har gjorts smalare och strömlinjeformats för att minimera luftmotståndet och öka linjernas dynamiska flöde.

Effektiv kylning

En idealisk motortemperatur är avgörande för bränsleekonomin. Vi har därför optimerat grillens öppningar, ökat kylarens storlek och monterat en större fläkt.

Stötfångare

Alla stötfångare har konstruerats för att ge ett lägre luftmotstånd och en högre säkerhet. Det förbättrade underkörningsskyddet förhindrar att bilar hamnar under lastbilen vid en kollision.

Ledande bromsprestanda

Innovativa funktioner som förbättrad bromsaktivering, kraftfullare bromsok och en bättre viktfördelning bidrar till klassledande bromsprestanda.

Yttre förvaring

Hytten har stora yttre förvaringsutrymmen som även är tillgängliga från insidan. En extra funktion hos S-hytten är det praktiska och diskreta förvaringsutrymmet alldeles vid dörren.

Sidokjolar

Sidokjolarna har utökats för att täcka en större yta, luftflödesoptimerats och anpassats till de typiska Scania-linjerna.